Kosten

Geen bekostiging

Vivere is een particuliere (B3) school, dus we ontvangen geen bekostiging. Dit is een bewuste keuze, want juist de vrijheid die wij zo belangrijk vinden voor onze studenten, is alleen mogelijk als je geen bekostiging ontvangt. De kosten voor het onderwijs worden daarom betaald uit schoolgelden en donaties. Als je meer wilt weten over het hoe en waarom van de kosten, klik dan hier voor ons blog daarover.

Schoolgeld per jaar of per maand betalen

Het schoolgeld kan ineens voldaan worden, bij aanvang van het schooljaar. Bij betaling ineens ontvangen ouders een betalingskorting van 5%.

De andere mogelijkheid is betaling per maand door middel van automatische incasso. Hiervoor brengen wij bij aanvang één maand borg in rekening.

BSO en kinderopvangtoeslag

De totale kosten voor IKC Vivere van € 625,- per maand bestaan uit twee onderdelen:
– ouderbijdrage schoolgeld en verse, biologische catering;
– bijdrage BSO (dit is een vast bedrag, ongeacht meer- of minderuren).

Voor de kosten van de BSO kan je kinderopvangtoeslag aanvragen, waardoor het bedrag dat je daadwerkelijk kwijt bent een stuk lager uit kan vallen.

Indicatie van het netto bedrag

Zoals je kunt zien in deze specificatie, betaal je netto tussen de (minimaal) € 217,00 en (maximaal) € 481,00 per maand, per kind (prijzen 2017).

Broertjes/zusjes

Voor meerdere kinderen uit één gezin geldt de volgende korting:
Kind 2: 25% korting
Kind 3: 40% korting
Meer dan 3 kinderen: maatwerk offerte

Proefberekening belastingdienst

Om te berekenen hoeveel jij precies terug krijgt aan kinderopvangtoeslag maak je hier een proefberekening op de site van de belastingdienst.